Juniormesterlære for 8. og 9. klasse er regeringens nyeste initiativ som en del af folkeskolens kvalitetsprogram.
Her tilbydes du som elev fra skoleåret 2025/2026 at komme i juniormesterlære som et særligt tilrettelagt forløb som afslutning på din tid i folkeskolen. Hverdagen vil består af 4 dage med minimum dansk/matematik på skemaet og 1 dag om ugen i enten praktik eller hos ungdomsskolen. Som elev vil du dermed fortsat gå på egen skole, mens det er besluttet at onsdagen enten kan bruges på praktik som du selv tilrettelægger eller du kan gå på ungdomsskolens juniormesterlæreforløb.
Ønsker du at deltage i ungdomsskolens forløb, så tilmelder du dig her på siden, samtidig med at du tilmelder dig på din folkeskole til den øvrige undervisning.
Hos os vil du møde andre unge, der ligesom dig har lyst til at bruge både krop og hoved aktivt i værkstedsundervisningen.
Du har måske allerede besluttet dig for at vælge en erhvervsuddannelse når du er færdig med 9. klasse, samtidig med at du bliver motiveret af en skoleuge, der veksler mellem boglig og praksisfaglig undervisning.
Dine onsdage hos os er fordelt mellem værkstedsundervisning med vores faglærere samtidig med at du på udvalgte onsdage besøger et udpluk af erhvervsuddannelserne i brobygning, hvor du stifter bekendtskab med forskellige erhverv og senere uddannelsesmuligheder.
I ungdomsskolen tror vi på at for at du kan foretage det rigtige valg i forhold til uddannelse og for at du står stærkest i mødet med erhvervsuddannelserne, så skal du i din hverdag bruge dine hænder. Vi har dermed stort fokus på at være skabende, bygge, være nysgerrig, prøver kræfter, eksperimentere, lave fejl, koble teorien fra den boglige undervisning til værkstedsfagene mm., så heltiden giver mening.
Du møder hos os byggeprojekter i træværkstedet, digitale teknologier i FabLab, svejsekursus på teknisk skole samt brobygning til erhvervsuddannelserne, hvor du bl.a. prøver kræfter med at lave mad på kokkeuddannelsen, binde et slips og dække bord sammen med tjenerne, "sætter strøm" til elektrikerne, få kendskab til smedenes hverdag, lægge fliser hos anlægsgartneren, passe dyr i landbruget og meget, meget mere.
I tilknytning til din folkeskole deltager du samtidig i den obligatoriske praktik på hhv. 8. og 9. årgang, hvor du er i praktik i en uge om året på hver årgang. Aftales med din skole og din UU vejleder.
Læs mere om indholdet i Juniormesterlære i ungdomsskolen HER
Spørgsmål? Kontakt Frank Oxholm Jensen på frank.oxholm.jensen@skanderborg.dk - telefon 2938 2361